Servicii specializate de diagnostic si Tratament

Alege limba:

Category
Tehnologii moderne
About This Project

 

APEX FINDER

APEX FINDER-UL  este un dispozitiv electric menit să vină în ajutorul tratamentelor din câmpul de activitate al endodonției. Încă de la apariția sa, acest aparat a avut potențialul de a revoluționa aceste tipuri de tratamente, iar motivul este ușor de înțeles. Rădăcinile dinților sunt cunoscute pentru complexitatea lor anatomică. Până la apariția acestor aparate, tratamentul de canal era realizat „orbește”, singura modalitate prin care se putea verifica calitatea tratamentul fiind radiografiile. Acestea din urmă, necesită timp, neputând fiind realizate la fiecare pas al tratamentului.

Cel mai mare plus al acestui dispozitiv este posibilitatea de a măsura cu exactitate lungimea canalului unei rădăcini dentare. Având în vedere că principalul criteriu cu ajutorul căruia se determină reușita unui tratament endodontic este obturarea canalului până la nivelul apexului (vârful) rădăcinii, se poate înțelegecât de mult vine în ajutor un APEX FINDER. Un alt motiv pentru care majoritatea dentiștilor îl consideră indispensabil este legat de faptul că foramenul apical (locul de deschidere a canalului radicular) nu coincide în multe cazuri cu apexul acelei rădăcini. Se elimină astfel posibilitatea unui tratament incomplet, care ar putea atrage alte complicații.

Poate fi deosebit de util atunci când forma și orientarea rădăcinilor dentare nu se pot observa clar pe radiografii sau atunci când nu se știe dacă a avut loc o perforație. Ideal, preparația canalului radicular se va termina la joncțiunea dintre parodonțiu și rădăcina dentară, iar aceasta nu poate fi determinată precis decât cu un asemenea dispozitiv.

Call Now Button Sună pentru programare