Servicii - Ideea Dent
68
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-68,mikado-core-2.0.4,ajax_leftright,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ENDODONTIE LA MICROSCOP

Endodontia este stiinta care se ocupa cu identificarea, instrumentarea si obturarea canalelor radiculare. Pe scurt atunci cand pulpa dentara este afectata in mod ireversibil , aceasta trebuie indepartata, fiind necesar clasicul tratament de canal. Totusi de multe ori anatomia canalelor radiculare iese din tipar, de aceea tratamentul sub microscop este un  must have.

Citeste mai mult
Ideea-dent-endodontie
Ideea Dent Implant

IMPLANTOLOGIE

Pur si simplu cea mai buna varianta terapeutica, deoarece este minim invaziva, de scurta durata si aduce beneficii foarte mari. Interventia chirurgicala este o manopera usor de suportat de catre pacient, acesta putand sa isi continue activitatile zilnice imediat dupa terminarea procedurii. Manopera presupune insertia unui “surub” de titan in osul alveolar. Dupa inserare si vindecarea osului din jurul implantului urmeaza etapa de atasare a unui dinte pe surub.
Pacientii purtatori de proteze pot beneficia de tratament cu implanturi dentare, astfel inbunatatind calitatea vietii.
Pentru a va putea pune implanturi, trebuie sa aveti gingiile sanatoase si o structura osoasa generoasa, care sa sustina implanturile.

ODONTOTERAPIE

Odontoterapie sau mai exact odontoterapia restauratorie este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu “restaurarea” structurii dentare atunci cand aceasta a fost afectata de o leziune carioasa. Pentru a preveni intinderea procesului carios, in urma caruia dintele poate avea mai mult de suferit ,ajungandu-se uneori chiar la extractie, se intervine cu materiale de ultima generatie special concepute pentru fiecare caz in parte.
Ca alternativa pacientul poate opta pentru tehnologia laser care presupune curatarea leziunii carioase fara freza, fara durere, fara anestezie.

Waterlase *iPLUS este laserul dentar no.1 in lume!

Ideea-Dent-Laser
Ideea Dent Albire
PROFILAXIE

Cand spunem profilaxie ne vine in minte un singur cuvant- IGIENA. Igiena dentara este foarte importanta pentru pastrarea sanatoasa a dintilor si tesuturilor din jurul acestora. Pe langa igienizarea pe care pacientul o realizeaza acasa (periuta de dinti, fir interdentar, periute interdentare, apa de gura) pentru a ne asigura ca nu se instaleaza boala parodontala sau asa zisa “parodontoza“ se intervine o data la 6 luni cu aparatul de detartraj cu ultrasunete, astfel placa bacteriana prezenta atat subgingival cat si supragingival este redusa. Pe langa detartrajul cu ultrasunete se realizeaza si periajul profesional pentru netezirea suprafetelor dentare si pentru a impiedica placa bacteriana sa adere la suprafata acestora.
Sigilarea este cea mai eficienta metoda de aparitie a cariilor la dintii tineri ai copiilor. Este o manopera simpla, neinvaziva, usor acceptata de copii.

PROTETICA

Ramura a stomatologiei care are ca scop refacerea functiei masticatorii, fizionomice, fonetice si de restabilire a relatiei ocluzale.
Coroanele reprezinta solutia ideala de a reconstrui un dinte fracturat sau afectat grav de carie. Coroanele dentare refac anatomia si cresc rezistenta dintelui.

Ideea Dent Protetica
Proteze-Ideea-Dent
PROTEZELE

Protezele dentare sunt create cu multa grija pentru pacientii care si-au pierdut toti dintii sau mare parte din ei.
Protezele partiale sunt restaurari detasabile care inlocuiesc dintii absenti, sprijinindu-se pe cei restanti cu ajutorul diverselor elemente de mentinere si stabilitate ( crosete turnate, culise, capse, telescoape, magneti ).
Protezele totale sunt lucrarile care inlocuiesc toti dintii, sunt mobile si prezinta dinti artificiali. Pacientul trebuie sa inteleaga faptul ca imbunatatirea calitatii masticatiei se instaleaza treptat pe masura ce proteza este purtata.
Protezele pe implanturi sunt mai stabile datorita sistemelor de fixare a acestor lucrari in implanturi. Acest tip de proteza ofera un confort net superior pe termen lung.

PARODONTOLOGIE

Poate cea mai “ignorata” latura a medicinei dentare de catre pacient. Din aceasta cauza majoritatea pacientilor sufera de boala parodontala. Clinica noastra realizeaza tratamente pentru bolile parodontale cu ajutorul laserului Waterlase, dar si prin metode conventionale cum ar fi detartraj supra si subgingival surfasaj si chiuretaj in camp deschis/inchis.
Boala parodontala este o boala determinata de o infectie bacteriana. Odata instalata parodontopatia sunt foarte importante metodele de tratament adoptate .Terapia laser parodontala, pe care o gasiti la noi in clinica, s-a dovedit a avea un real success in studiile stiintifice, care va produce mari imbunatatiri si rezultatele vor fi mentinute pe termen lung
In mare, etapele tratamentului parodontal sunt:
– eliminarea placii bacteriene si a tartrului
– decontaminare
– chiuretaj
– biostimulare laser

PARODONTOLOGIE Ideea Dent