Endodontie - Ideea Dent Clinica Dentara Buzau
1176
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1176,mikado-core-2.0.4,ajax_leftright,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ENDODONTIE

Stiinta care se ocupa cu identificarea, instrumentarea si obturarea canalelor radiculare se numeste endodontie. Pe scurt atunci cand pulpa dentara este afectata in mod ireversibil , aceasta trebuie indepartata, fiind necesar clasicul tratament de canal. Totusi de multe ori anatomia canalelor radiculare iese din tipar, de aceea tratamentul sub microscop este un  must have.

Cand am nevoie de tratament de canal?

Cand dintele este sensibil la stimuli termici (rece,cald) sau alimente si bauturi dulci, cand apar dureri spontane sau la presiune , atunci este indicat sa va prezentati la medicul stomatolog.

Ce presupune tratamentul endodontic ?

Tratamentul de canal se realizeaza cu ajutorul medicului endodont , sub anestezie locala. Este foarte important ca acest tratament sa se desfasoare sub stricta izolare a foliei de diga (folie de cauciuc speciala pentru izolarea dintilor) pentru prevenirea suprainfectarii. De asemeni sterilizarea canalelor se realizeaza cu ajutorul laserului Epic Biolase.